Skal det straffe seg???

Min kollega sa noe her i dag, som fikk meg til å tenke litt. Hun sa: Skal det rett og slett straffe seg for folk som er alene (singel) med omsorg for barn, at man jobber hver eneste dag...og da mener jeg hver eneste dag, også skal man ikke få lov til å få bruke penger på andre ting enn regninger? 

Min situasjon er jo at jeg ER alene, og med omsorg for barn. Jeg jobber hver eneste dag, er lojal til jobben og de rundt meg.

Bakgrunnen til dette utsagnet fra min kollega kommer nok fra hennes bekjentskaper, blant annet meg. Hun er godt gift, har hus og barn. Vi to jobber i en bedrift som ikke er veldig bra lønnet, men det er jo en jobb, som vi også trives i. Vi har jobbet sammen ett par år, så kjenner hverandre godt etterhert.

Det er ikke til å legge under en stol at ØKONOMI er et tema det ofte blir snakket om på jobb. Hun tjener noe mindre enn meg i timen, men så er de to stk om familieøkonomien, mens jeg bare er 1. Og det er dødstungt hver eneste mnd...kjemper meg ihjel for å få ting til å gå rundt.

Det hun mente da, var at hvorfor kan ikke jeg bare gå tl en bilforhandler å kjøpe meg en ny bil, (f.eks)?...skulle det egentlig være nødvendig at folk må kausjonere for meg? Hvorfor kan ikke jeg få kjøpt meg en leilighet?..Hvorfor kan ikke jeg gå på shopping å kjøpe det jeg vil, nye klær  f.eks?..Hvorfor kan ikke jeg bare ta en "hopp på tur" til syden uten videre? HVORFOR?

Er jeg i min situasjon pga dårlige valg? Jeg tror ikke det, fordi da jeg tok mine valg så var di riktige der å da.

Min kollega fikk meg til å tenke litt i dag....(hehe, ikke værst bare det)..;-p

JEG, går på jobb hver dag, er så å si aldri vekke fra jobb. Sitter på jobben som ett tent jævla lys.....HVER ENESTE DAG!!!

SÅ hvorfor kan ikke jeg kjøpe meg en leilighet eller bil f.eks??

Jeg får beskjed i banken at, BEKLAGER, men du har ikke nok inntekt, du kan ikke få lån ALENE.

Blir jeg seriøst STRAFFET fordi jeg er alene???
 

4 kommentarer

senoritaen

17.nov.2011 kl.23:15

Du sier noe, er man gift får man jo tilogmed minsket skatt... noe å tenke på?!

Lykke til, jeg håper du får banklån.. kanskje prøve med lokalbanken? De er gjerne litt rundere i kantene ;-)

Klem fra meg

Tove

18.nov.2011 kl.12:37

Ja desverre verden er slik! Du kan selvfølgelig ikke noe for det og gjør helt sikkert så godt du kan. Måtte i startfasen av mitt singelliv ta på meg ekstrajobber for å få betalt regninger osv, men da ble jeg straffet med ekstra skatt. Samfunnet er desverre bygd opp for familier og par! Ønsker deg lykke til og håper det går bra med deg.

blackfeathers

21.nov.2011 kl.10:08

Synd å si det men det er faktisk slik. Jeg har jo vært alene med leilighet og den gangen var det flaks og en snill saksbehandler som gjorde at jeg fikk kjøpt. Å være alene betyr at alle utgifter skal betales av en mens er man to kan man dele dem. Og da får man jo råd til andre ting.

Jeg synes du er tøff og sterk som står på slik du gjør og en dag så blir ting bedre, bare vent å se.

Jeg har nemlig en venninne som sier at det ordner seg for snille jenter..... ;)

Glad i den Baben ;)

blackfeathers

05.des.2011 kl.14:14

Hei du.

Hjemme igjen etter en flott helg i Liverpool. Jammen hadde Torbjørn rett! Møtte han på "jobben" og han sa det var store shopping muligheter. Det var det!! Fantastisk, masse julegaver som ble unnagjort... ;D "Lykke"

"Klemmer"

Skriv en ny kommentar

Monica

Monica

41, Sola

Jeg har mange roller i mitt liv. Jeg er Mamma,venninne, datter, søster, barnebarn, medmenneske, hobbypsykolog, fredsmekler, kollega og mye mye mer;-)Men mest av alt, så er jeg bare meg selv. Tar ikke meg selv veldig høytidlig, ler mye og har det stort sett bra....

Kategorier

Arkiv

hits